Moederhart
“Mijn hart klopt voor Xsander, mijn zoontje van zes maanden. Ik geef graag een pluim aan het kinderopvangbeleid van de stad Leuven: het aanmeldingssysteem voor een crèche verloopt vlot als je er op tijd bij bent. De stad neemt voor de crèches van de stad het initiatief om het aantal kinderen per begeleider te verminderen van acht naar zes. Een duidelijk signaal, maar het mag niet ten koste gaan van het totale aantal opvangplaatsen in de stad.”

Lesgeven
“Lesgeven zit in mijn bloed en stilaan ook in mijn vingers. Ik ben vijf jaar lang praktijklector accountancy, bank- en financiewezen aan de KULeuven geweest, verbonden aan de faculteit economie en bedrijfswetenschappen. Sinds kort ben ik docent aan de hogeschool UCLL. Ik hou van cijfertjes, dat mag duidelijk zijn, maar evenzeer van de interactie met studenten.”

Ondernemerschap
“Als docent begeleid ik studenten bij Small Business Projects. Tijdens deze projecten laten we de studenten KMO proeven van het ondernemerschap. UCLL werkt hiervoor ook nauw samen met de stad Leuven, bijvoorbeeld met het LE(J)ON-project voor Leuvense jonge ondernemers. Ook in ons gezin is ondernemen een logica: mijn man Jozef is zelfstandig kapper in Leuven-centrum.” 

Twee
“Ik neem het engagement op om nummer twee te worden op de kieslijst van cd&v Leuven voor de verkiezingen van oktober ’24. Als kersverse mama en huidig fractieleidster is dit een uitdaging, maar ik ben heel blij en enthousiast om dit avontuur samen met Dirk Vansina aan te gaan. Zijn ervaring en begeleiding komen erg van pas om mij en onze grote ploeg te lanceren.”

Meer lezen? Lees hier de volledige zomerfolder.